HSG ( RAHİM FİLMİ )
Hanımların korkulu rüyası sona erdi.Rahim Filmi (Hsg) artık ağrısız…Betatom’ da Rahim filmi olarak bilinen Histerosalpingografi (HSG) C kollu dijital röntgen cihazı sayesinde anesteziye gerek kalmadan, ağrısız ve olabildiğince komplikasyonsuz olarak yapılabilmektedir.
HSG ( Histerosalpingografi ) nedir ?
Rahim filmi olarak bilinen “Histerosalpingografi” (HSG) rahim boşluğunun ve her iki tübün değerlendirilmesinde kullanılan bir düz röntgen film tekniğidir. Rahim filmi genellikle çocuk isteği olan hastalarda tüplerin geçirgenliğinin incelenmesi için uygulanmaktadır. Bazen rahim şekil anomalilerinde, myom ve polip gibi hastalıkların tanısında da kullanılmaktadır. İşlem sırasında rahim ağzına yerleştirilen özel kateterlerden verilen röntgen ışınında kendini belli eden bir ilacın rahim ve tüplere doluşu takip edilerek bu organların yapısı ortaya konulmaktadır.
Her tüp bebek ve infertilite (kısırlık) tedavisine başlamadan önce HSG çekilmesi şart mıdır ?
Evet. Her tüp bebek (ivf) ve kısırlık tedavilerinden önce HSG, yapılması şarttır. Betatom’ da yeni cihazlar ve ağrısız yeni yöntemle rahim filmi çekilmekte, Tıkalı çıkan tüpler için ayrıca selektif salpingografi yapılmaktadır.
Selektif salpingografi nedir ?
Selektif salpingografi tekniğinde,anjiografide kullanılan kateterlere benzer özel, yumuşak bir kanül rahim ağzı kanalından geçirilerek doğrudan doğruya tüpün içine ilaç gönderilir. Bu işlem tamamen ağrısızdır ve genellikle sadece 1-2 dakika kadar sürer. Selektif salpingografinin standart rahim filminden farklı bir yan etkisi veya komplikasyonu yoktur.Selektif salpingografi sayesinde, tıkalı olduğu görülen tüplerin %70 gibi çok büyük bir kısmı açılabilmekte veya zaten açık olduğu gösterilebilmektedir. HSG ve selektif salpingografi işlemi sonrasında, eğer tüpler açıksa, takip eden aylarda gebelik oranları artmaktadır.
Apollo DRF Open
43×43 cm dinamik Düz Panel sensörü, dijital görüntüleme anjiyografisi (DSA) ve otomatik birleştirme gibi özelliklerle vücudun her bölgesinin detaylı görüntülenmesini sağlar.
Apollo DRF Open
Açık Masa Üstü Yapısı
Tek taraflı asma tablayı temel alan Açık tasarım, hastaya masanın her tarafından doğrudan ve kolay erişim sağlar. Bu konfigürasyon özellikle girişimsel prosedürler sırasında kullanışlıdır çünkü iki veya daha fazla operatör hastayla doğrudan temas halinde olabilir. Masa tablasının mekanik yapısı, masa hareketlerinde sınırlama olmaksızın 230 kg’a kadar hastaya ağırlık kapasitesi sağlar.
Maksimum Doz Alımı
Radyografik Uygulamalar için Mükemmel Çok Yönlülük
Apollo DRF Open, hem floroskopi hem de radyografi için tek bir dedektör kullanarak, genel radyografi, mide-bağırsak çalışmaları, tomografi ve vasküler çalışmaları kapsayan geniş bir uygulama yelpazesi sunar. Masa üzerinde, kaynaktan görüntüye 180-71 cm’ye kadar olan mesafede muayeneler yapılabilir. Büyük, kare dedektör, pelvis gibi geniş alanları kapsayarak geleneksel görüntü yoğunlaştırıcılarla mümkün olmayan muayeneleri destekler. Dedektör hareketi, masa üstü ekstremitelere ulaşarak, düşük yükseklikte hastaya ağırlık taşıma çalışmaları yapılmasını sağlar.